Arhivă

Asociația Centrul Interetnic Educațional pentru Tineret ibz și-a început activitatea în vara anului 2000, prin punerea în practică a proiectului de renovare și reabilitare a monumentului istoric cunoscut sub numele de „Casa cu Șindrilă” de pe strada Bastionului 4-6 din municipiul Sighișoara, clădire care a devenit ulterior sediul asociației. Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret ibz a fost un proiect finanțat între 2000-2003 de Guvernul Republicii Federale Germania, prin Institutul pentru Relații Culturale Externe (ifa) din Stuttgart, în cadrul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

 Începând cu anul 2003, Asociația își autofinanțează programele prin propriul hotel pentru tineret – Burg Hostel, cu anexele de deservire a oaspeților și printr-un Internet cafe. Hotelul său de tineret, Burg Hotel, deține 18 camere cu 52 de locuri și reprezintă o soluție optimă de cazare nu numai pentru tabere și excursii pentru elevi și studenți, ci și pentru turiști individuali. 

Încă de la început, asociația și-a structurat activitatea în trei direcții principale, în plan local, național și internațional

 Aceste activitati le puteți urmari accesand raporturile anuale din partea dreapta a paginii.