Programe si proiecte

ibz homeAsociația și-a început activitatea în vara anului 2000, prin punerea în practică a proiectului de renovare și reabilitare a monumentului istoric cunoscut sub numele de `Casa cu Sindrilă` de pe strada Bastionului 4-6 din municipiul Sighișoara, clădire care a devenit ulterior sediul asociației. Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (C.E.I.T.) a fost un proiect finanțat între 2000-2003 de Guvernului R.F. Germania, prin Institutul pentru Relații Culturale Externe (ifa) din Stuttgart, in cadrul Pactului de Stabilitate pentru Europa Centrală și de Sud-Est. În prezent, C.E.I.T. se autofinanțează.

Începând cu anul 2003, Asociația iși finanțează programele prin propriul hotel de tineret, restaurant, bar, prin cursurile de limbă germană pe care le oferă, concerte live in Music Pub si printr-un Internet cafe. Hotelul său de tineret, Burg Hotel, deține 18 camere cu 52 de locuri și reprezintă o soluție optimă de cazare nu numai pentru tabere și excursii pentru elevi și studenți, ci și pentru turiști individuali.

 Alegerea muncipiului Sighișoara nu a fost intâmplătoare, orașul fiind un spațiu multietnic și multicultural. Întelegerea și lipsa de prejudecăți sunt fundamentele conviețuiriii pașnice a diferitelor comunități etnice, idee care a stat la baza actului de constituire a Asociației Centrul Educațional Interetnic Pentru Tineret.

 Înca de la început, asociația și-a structurat activitatea în trei direcții principale, în plan local, național și internațional.